Directes
Ara en la televisió
NADAL ENTRE LES FLORS

Pasta amb ragú de bolets

Fàcil
2 hores
4 persones

A la italiana

Pasta amb ragú de bolets
24 de novembre 2023 - 20:10
  • 300 g de penne
  • 1 kg de vedella per a guisar 
  • 400 g de bolets congelats
  • 200 g de ceba congelada
  • 200 ml de vi negre 
  • 4 alls
  • 2 cullerades de tomaca fregida
  • 2 carlotes 
  • Formatge grana padano en escates
  • Llorer
  • Timó
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Daurem bé la carn.
  2. Sofregim la ceba, els alls i la carlota amb les herbes aromàtiques.
  3. Hi incorporem els bolets i ho saltem.
  4. Hi afegim la tomaca i ho mesclem.
  5. Hi aboquem el vi i ho deixem reduir.
  6. Ho deixem coure durant 2 hores.
  7. Bollim la pasta i l’afegim al ragú.
  8. Ho servim amb les escates de formatge.

El ragú i la salsa bolonyesa

El ragú és un estofat de carn o guisat de carn amb salsa, però que és habitual confondre’l amb la salsa bolonyesa, perquè esta salsa també s’anomena salsa de ragú, principalment a Bolonya. La diferència entre un ragú de vedella i una salsa bolonyesa sol ser que la carn de la salsa va picada.

La confusió ve perquè a Bolonya no li diuen bolonyesa a esta salsa, i allí tots els plats que la porten s’anomenen al ragú. Són molts els turistes que arriben a Bolonya amb la intenció de tastar l’autèntica salsa bolonyesa i es queden decebuts en vore que a les cartes i menús dels restaurants no apareix. També allí estan molt acostumats a esta confusió i de seguida t’ho aclarixen i expliquen.

Receptes del món Receptes amb carn

També et pot interessar