Pasta amb ragú de bolets
A la italiana
Preparem un ragú de bolets amb pasta, o una pasta amb ragú, de bolets, com vulgueu dir-li. Un plat inspirat en un dels clàssics de la cuina italiana: el ragú o salsa bolonyesa.
Necessitem:
Ingredients
- 300 g de penne
- 1 kg de vedella per a guisar
- 400 g de bolets congelats
- 200 g de ceba congelada
- 200 ml de vi negre
- 4 alls
- 2 cullerades de tomaca fregida
- 2 carlotes
- Formatge grana padano en escates
- Llorer
- Timó
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Daurem bé la carn.
- Sofregim la ceba, els alls i la carlota amb les herbes aromàtiques.
- Hi incorporem els bolets i ho saltem.
- Hi afegim la tomaca i ho mesclem.
- Hi aboquem el vi i ho deixem reduir.
- Ho deixem coure durant 2 hores.
- Bollim la pasta i l’afegim al ragú.
- Ho servim amb les escates de formatge.
El ragú i la salsa bolonyesa
El ragú és un estofat de carn o guisat de carn amb salsa, però que és habitual confondre’l amb la salsa bolonyesa, perquè esta salsa també s’anomena salsa de ragú, principalment a Bolonya. La diferència entre un ragú de vedella i una salsa bolonyesa sol ser que la carn de la salsa va picada.
La confusió ve perquè a Bolonya no li diuen bolonyesa a esta salsa, i allí tots els plats que la porten s’anomenen al ragú. Són molts els turistes que arriben a Bolonya amb la intenció de tastar l’autèntica salsa bolonyesa i es queden decebuts en vore que a les cartes i menús dels restaurants no apareix. També allí estan molt acostumats a esta confusió i de seguida t’ho aclarixen i expliquen.