Pasta amb “ricotta” i anous
Per als fans del formatge
Ingredients
- 400 g de macarrons
- 200 g de “ricotta” o brull
- 250 g de tomaques ‘cherry’
- 4 alls
- Anous
- Formatge curat
- Alfàbega fresca
- Orenga seca
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Fregim els alls i hi incorporem les tomaques.
- Hi agreguem les anous picades, orenga seca i pebre.
- Al final, hi agreguem alfàbega fresca a trossets.
- Bollim la pasta i l’escorrem bé.
- Afegim la pasta al recipient de la salsa, la “ricotta” i ho barregem.
- Ho aboquem a una font i ratllem el formatge.
- Ho gratinem en el forn.
Nutrició: el brull
És un formatge ric en calci i vitamines del grup B, com la vitamina B12, i també en proteïnes d'alt valor biològic. És ric en aminoàcids ramificats que participen en la recuperació muscular proteica i disminueixen la utilització del glucogen muscular, per la qual cosa afavoreix el rendiment esportiu i és una bona opció per als esportistes després de l'entrenament, especialment si és de llarga duració.
El brull és recomanable per a xiquets i adolescents, no sols pel seu contingut en proteïnes, sinó pel de greixos saturats i sal, que és més baix que el d’altres tipus de formatges. El mateix passa amb les embarassades, que podran consumir brull sempre que la llet d'origen s’haja pasteuritzat.
Es tracta d’un formatge molt sol·licitat per flexivegetarians i vegetarians per a completar la seua alimentació i augmentar el consum de vitamina B12, calci i proteïnes.