Pasta amb salmó i iogurt

Fàcil
30 minuts
4 persones

Sense gluten

Pasta amb salmó i iogurt
Pasta amb salmó i iogurt
16 de maig 2023 - 19:59

Ens sumem al Dia Internacional de la Malaltia Celíaca i cuinem una pasta amb salmó i iogurt. Tot sense gluten que, recordem, és la proteïna que resulta tòxica per a molta gent que no la pot digerir. La recepta és tan bona per als celíacs com per als que no ho són, així que a cuinar!

No t'oblides del ingredients!

  • 300 g d’espaguetis sense gluten 
  • 1 filet de salmó congelat 
  • 1 ceba roja
  • 1 carabasseta
  • 2 iogurts naturals 
  • Suc de llima 
  • Pebre negre o blanc
  • Orenga seca
  • Cebollí
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Bollim la pasta amb aigua i sal.
  2. Saltem la ceba i la carabasseta, adobades amb orenga i pebre.
  3. Hi afegim la pasta ja cuita i ho integrem tot, amb una miqueta de caldo de la cocció.
  4. Marquem el salmó en una paella i el reservem.
  5. Hi aboquem el iogurt, amb sal, pebre, una miqueta de suc de llima i ho emulsionem bé.
  6. Hi agreguem cebollí picat i el salmó, per a acabar-lo de coure.
  7. Servim la pasta i, per damunt, el salmó amb la salsa.

Sense gluten no significa més saludable

Els experts recomanen no excloure el gluten de la dieta si no hi tenim cap intolerància, ja que es tracta d’un element que ni engreixa, ni és roín, ni inflama. Hi ha la percepció que una dieta sense gluten és més sana, però no és així. Que un aliment siga saludable o no depén del seu perfil nutricional complet, no de la presència o absència de gluten. Així, hi ha aliments sense gluten que són molt sans, com l'arròs, la fruita seca o les pomes, i productes sense gluten que no són gens saludables, com els caramels o la brioixeria industrial adaptada.

També et pot interessar

stats