Pastes de Mutxamel
Rotllets de vi i serenaos.
Ens endinsem en la rebosteria tradicional i ens n’anem fins al poble de Mutxamel, a l’Alacantí, per a fer un parell de pastes molt típiques d’allí: els rotllets de vi i els serenaos.
Necessitem:
Ingredients
Per als rotllets de vi:
- 500 g de farina
- 125 ml de vi blanc
- 125 ml d’oli OVE
- 1 sobre de gasoses
- Canella
- Sucre
Per als serenaos:
- 500 g de farina
- 375 g de sagí de porc
- 125 ml de vi blanc
- Suc de llima
- Sucre de llustre
- Sal
Elaboració
- En un bol, mesclem el vi i l’oli.
- Hi afegim la farina i la gasosa a poc a poc.
- Ho pastem bé i formem rotllets.
- Els arrebossem amb sucre i canella.
- Els enfornem a 150 °C durant 20 minuts.
- Ablanim el sagí dels serenaos i hi afegim llima, vi i sal.
- Ho mesclem i hi incorporem la farina.
- Ho deixem reposar durant 24 hores.
- Estirem la massa i la tallem a quadradets.
- Els enfornem a 150 °C durant 20 minuts
- Els empolvorem amb sucre de llustre.
Serenaos, un nom curiós
Aquestos dolços es diuen serenaos perquè, abans de coure’s, han d’estar tota la nit “a la serena”. Com es tracta d’una pasta més aviat d’hivern, si els fem en estiu paga la pena que passen “la serena” dins de la nevera. A Múrcia, en canvi, estes pastes es coneixen amb el nom de dormidos, pel mateix motiu, o borrachos, pel vi.