Pastís de bresquilla i avena
“Després de la bresquilla i del meló, beuràs el vi millor”
Farem unes postres d’aquelles que podríem anomenar “clàssiques”, una aposta segura: pastís de bresquilla. En aquesta ocasió, amb avena cruixent, un acabat especial per a donar-li un puntet diferent, però mantenint l'essència de sempre.
Anota!
Ingredients
- 1 paquet de pasta brisa
- 230 g de bresquilles en almívar
- Avena “crunchy”
- Menta o herba-sana
- Ratlladura de taronja
- Ratlladura de llima
Per a la crema:
- 1 l de llet
- 150 g de sucre
- 60 g de fècula de dacsa
- 8 rovells d’ou
Elaboració
- Per a la crema, bollim la llet.
- Batem els rovells amb el sucre i la fècula.
- Afegim esta mescla a la llet calenta i ho batem al foc.
- Reservem la crema en fred en una mànega pastissera.
- Estenem la pasta brisa sobre un motle.
- La punxem amb una forqueta i l’enfornem a 180 graus durant 15 minuts.
- Aboquem la crema sobre la massa ja cuita.
- Posem les bresquilles per damunt.
- Ho enfornem a 180 graus 15 minuts més.
- Deixem refredar el pastís i hi afegim ratlladura de taronja i de llima.
- Ho acabem amb l’avena i la menta o l’herba-sana picada.
Nutrició: bresquilla
Malgrat el seu sabor dolç, la bresquilla fresca no aporta un excés de sucre, la qual cosa la fa perfectament apta per a diabètics i persones amb obesitat. Un cas molt diferent del de la bresquilla en almívar, la qual posseeix una major quantitat d'hidrats, i en conseqüència, un valor calòric és més alt. A més, el procés d'almivarat reduïx quasi per complet l'aportació de fibra. També s’hi aprecia una disminució de les vitamines, el potassi i altres minerals, i un augment del sodi per l'afegiment de conservants.
Així i tot, la bresquilla en almívar ens garantix sempre la mateixa aportació de nutrients, encara que en siguen menys. Pot donar-se el cas que una peça de bresquilla o pinya en almívar continga més nutrients que una peça de la mateixa fruita fresca que fa un temps que s’ha collit, ja que la fruita fresca es deteriora ràpidament.