Pastís de carabassa i formatge
Un dolcet molt ben presentat
Anem a pel dolcet amb un pastís de carabassa i formatge. Atenció a la presentació, perquè farem servir la carabassa com a motle per a coure el pastís, així que ho haurem de tindre en compte tant a l’hora de tallar-la com de buidar-la un cop torrada, ja que no volem que es trenque o es doblegue la corfa.
Anota!
Ingredients
- 1 carabassa de cacauet
- 500 g de formatge d'untar sense lactosa
- 250 g de nata 35%
- 175 g de sucre
- 25 g de fècula de dacsa
- 3 ous L
- Canella en pols
- Ratlladura de taronja
- Sucre de llustre
- Herba-sana fresca
- Gerds
Elaboració
- Tallem la carabassa i l’enfornem a 160 °C durant 1 hora i 30 minuts, aprox.
- En buidem la polpa i en reservem la corfa com a motle per al pastís.
- Barregem la polpa amb canella i ratlladura de taronja, i ho reservem.
- Batem el formatge amb el sucre, els ous, la nata i la fècula de dacsa.
- Aboquem la mescla a la carabassa i ho enfornem a 200 °C durant 35 minuts, aprox.
- Ho deixem refredar durant 3 hores.
- Ho servim amb la crema de carabassa a banda.
- Ho acabem amb sucre de llustre, uns gerds i fulles d’herba-sana.
Intolerància a la lactosa
La lactosa és un sucre que es troba de manera natural en els productes làctics. Aquesta intolerància és causada per una afecció de l'intestí prim, quan aquest no pot digerir o descompondre tota la lactosa que ingerim. No totes les persones amb malabsorció de lactosa tenen símptomes després de consumir-ne. Diem que són intolerants només aquelles que tenen símptomes, i dins d’aquestes poden haver-hi diferents graus d’intolerància també.