Pastís de creps
Una delícia
Cuinem creps, però en forma de pastís. En concret, es tracta d’un pastís de creps, formatge i fruites roges. No hi ha xiquet al món que no claudique davant d’un dolcet així.
Necessitem:
Ingredients
- 300 g de farina
- 500 ml de llet
- 4 ous
- 2 cullerades de sucre
- 2 cullerades d’oli OVE
- Fruites del bosc variades
- Mantega
Per a la crema de formatge:
- 500 g de formatge en crema
- 275 g de mantega
- 275 g de sucre de llustre
- Ratlladura de llima
Elaboració
- Mesclem els ous, la farina, la llet, el sucre i l’oli.
- Ho triturem bé perquè no hi quede cap grum.
- Engreixem una paella amb mantega.
- Fem les creps d’una en una i les reservem.
- Batem la mantega amb el sucre de llustre i la ratlladura de llima.
- Hi afegim el formatge i ho mesclem ràpidament.
- Folrem un motle amb les creps.
- Fem capes de formatge, fruites del bosc i creps.
- Tanquem el pastís i el deixem reposar en la nevera.
Curiositat: creps de sang
Hi ha una recepta gallega de creps dolces que es fan amb sang de porc i que es diuen filloas de sangre que, en realitat, no varien molt de les creps normals. Són unes postres molt típiques que es fan en l'època de la matança del porc i per carnestoltes, aprofitant la frescor de la sang de l'animal.