Pastís d'albercoc fresc amb gelat de vainilla
Una nova manera de menjar albercocs
Els albercocs se solen fer madurs a la nevera, es fan farinosos i ja no estan tan bons. Per això, hui a La cuina de Morera et portem una recepta diferent per a menjar aquest aliment abans que es faça roín. Unes postres amb gelat de vainilla delicioses.
Preparem els ingredients!
Ingredients
- 1 kg d’albercocs
- Ametla crua laminada
- Ratlladura de llima
- Herba-sana
- Mel
- Gelat de vainilla
Per a la pasta:
- 200 g de farina fluixa
- 100 g de mantega
- 50 g de sucre de llustre
- 2 g de sal
- 1 ou
Elaboració
- Mesclem la farina amb la mantega, el sucre, l’ou i la sal, i ho pastem tot.
- Emboliquem la massa en paper film i la reservem en fred durant 30 minuts.
- Estirem la massa i la col·loquem sobre el motle.
- Col·loquem sobre la massa els albercocs sense pinyol, hi afegim mel i les ametles.
- Ho enfornem a 180 °C durant 30 min.
- Servim el pastís amb ratlladura de llima, herba-sana i gelat de vainilla.
Informació nutricional
L’albercoc no es pot destacar com a font ni que tinga alt contingut de cap nutrient. Sí que té una aportació significativa de potassi i vitamina C (betacarotens i quercetina). Comparat amb altres fruites, l'aportació energètica és prou baixa.