Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Pastís d'anous

Fàcil
80 minuts
4 persones

Postres de quilòmetre zero

Pastís d'anous
10 de gener 2024 - 20:10
  • 300 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 70 g de sucre de llustre
  • 7 g de rent químic o impulsor
  • 25 ml de llet
  • 35 ml d'oli
  • 2 rovells d'ou
  • Anous de Macadàmia
  • Sucre

Per al farciment:

  • 200 g d'anous pelades
  • 50 g de sucre
  • 20 g de mel
  • 10 ml de rom 
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de rent químic
  1. Mesclem la farina amb el rent i el sucre.
  2. Hi incorporem els rovells d’ou, la llet i l’oli.
  3. Hi afegim la mantega freda tallada a daus.
  4. Ho pastem bé fins a obtindre una massa homogènia.
  5. Seguim pastant la massa sobre la taula.
  6. Ho reservem en la nevera uns 30 minuts.
  7. Batem les anous amb el sucre, l’ou, el rent, la mel i el rom.
  8. Estenem la massa i hi folrem un motle.
  9. Escampen el farcit sobre la base.
  10. Ho enfornem a 180 °C durant 25 minuts.
  11. Ho servim amb anous de Macadàmia, figues i sucre de llustre.

Nutrició: anous

L'anou potser és la fruita seca més saludable gràcies a l'equilibrada composició dels seus greixos. Es tracta d'una de les fruites seques amb més greix, però amb unes proporcions d'àcids grassos que les fan molt saludables. Amb només 6 anous podem satisfer les necessitats diàries d'àcids grassos omega-3. Són antiinflamatòries i antioxidants, i unes aliades de luxe per a la protecció del cor i del sistema circulatori, així com per al sistema nerviós i la prevenció de malalties neurodegeneratives.

Postres Receptes de pastissos

També et pot interessar