Pastís d'anous
Postres de quilòmetre zero
Preparem un plat molt senzill i amb una fruita seca de quilòmetre zero com a protagonista: l'anou. La fem servir per a fer un pastís d'anous boníssim, perfecte per a celebracions.
Pren nota!
Ingredients
- 300 g de farina
- 100 g de mantega
- 70 g de sucre de llustre
- 7 g de rent químic o impulsor
- 25 ml de llet
- 35 ml d'oli
- 2 rovells d'ou
- Anous de Macadàmia
- Sucre
Per al farciment:
- 200 g d'anous pelades
- 50 g de sucre
- 20 g de mel
- 10 ml de rom
- 1 ou
- 1 culleradeta de rent químic
Elaboració
- Mesclem la farina amb el rent i el sucre.
- Hi incorporem els rovells d’ou, la llet i l’oli.
- Hi afegim la mantega freda tallada a daus.
- Ho pastem bé fins a obtindre una massa homogènia.
- Seguim pastant la massa sobre la taula.
- Ho reservem en la nevera uns 30 minuts.
- Batem les anous amb el sucre, l’ou, el rent, la mel i el rom.
- Estenem la massa i hi folrem un motle.
- Escampen el farcit sobre la base.
- Ho enfornem a 180 °C durant 25 minuts.
- Ho servim amb anous de Macadàmia, figues i sucre de llustre.
Nutrició: anous
L'anou potser és la fruita seca més saludable gràcies a l'equilibrada composició dels seus greixos. Es tracta d'una de les fruites seques amb més greix, però amb unes proporcions d'àcids grassos que les fan molt saludables. Amb només 6 anous podem satisfer les necessitats diàries d'àcids grassos omega-3. Són antiinflamatòries i antioxidants, i unes aliades de luxe per a la protecció del cor i del sistema circulatori, així com per al sistema nerviós i la prevenció de malalties neurodegeneratives.