Pastís d'arròs amb llet
Atenció, llépols!
Convertim en pastís unes de les postres més clàssiques: l'arròs amb llet. Tot i que als valencians ens explota el cap una miqueta quan peguem cullerada a una cosa així, no direu que no a aquesta recepta.
Pren nota!
Ingredients
- 200 g d’arròs
- 200 g de galletes maria
- 120 g de sucre
- 70 g de mantega
- 1 l de llet
- 2 fulls de gelatina
- 2 rames de canella
- Corfa de taronja
- Corfa de llima
- Canella en pols
Elaboració
- Triturem les galletes i les mesclem amb la mantega temperada.
- Folrem la base d’un motle amb esta mescla i ho reservem.
- Bollim la llet amb les branques de canella, el sucre i la corfa dels cítrics.
- Quan alce el bull, hi incorporem l’arròs i el coem, removent-lo sovint, durant 35 minuts, aprox.
- Quan estiga cuit l’arròs, el retirem del foc i traiem la canella i les pells dels cítrics.
- Hidratem la gelatina en aigua, l’aboquem a l’arròs i ho triturem tot.
- Ho aboquem al motle i ho reservem en fred durant 4 o 5 hores.
- Ho decorem amb canella en pols i fruites, i ho servim.
L’arròs amb llet per als valencians
L’arròs amb llet és una de les postres més populars a tot Espanya i Amèrica Llatina, però que, per raons que es poden intuir fàcilment, a la nostra terra mai ha gaudit del favor de la gent, i són pocs els llocs on forma part del receptari tradicional.
Els valencians tenim el cervell configurat de manera que, quan ens portem a la boca una cullerada d’arròs amb llet, malgrat el sucre i la canella i el bon sabor que puga tindre, estem menjant-nos un arròs caldós gelat i totalment esclatat. Que potser siga una primera impressió, i ens acabem la cassoleta segurament, però si en una pròxima ocasió el podem evitar, l’evitarem.