Pastís de formatge japonés
Com estar pels carrers de Tòquio
Tenim una recepta que pot paréixer senzilla, però en la qual entren en joc molts factors que poden fer que el resultat varie. Farem el clàssic pastís de formatge japonés, com bescuits molt airejats, però amb gust de pastís de formatge. Una bogeria de pastís!
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 250 g de formatge d’untar
- 140 g de sucre
- 100 ml de llet sencera
- 60 g de fècula de dacsa
- 60 g de farina de blat
- 50 g de mantega
- 16 g de rent químic
- 6 ous
- 1 llima
Elaboració
- En un bol, batem el formatge amb la mantega.
- Hi afegim la llet i ho barregem bé.
- Hi incorporem els rovells, ratlladura i suc de llima, la farina i la fècula de dacsa.
- Ho batem durant uns minuts més i ho reservem.
- Per altra part, muntem les clares a punt de neu.
- Hi afegim a poc a poc el sucre i el rent químic, ja barrejats prèviament, i ho acabem de muntar.
- Incorporem les clares a la mescla de formatge i ho removem amb cura.
- Aboquem la mescla a un motle i l’enfornem a 160 ºC durant 50 minuts, aprox.
- Deixem reposar el pastís abans de menjar-lo.
Nutrició: formatge crema
Malgrat ser un producte molt versàtil en la cuina i valdre per a plats dolços o salats, hem de tindre en compte que és un producte industrialitzat i molt processat, amb un contingut de sodi important i amb molt de greix (el 80% de la seua composició). Comparat amb altres làctics, és més calòric, per tant, és un aliment que és millor consumir de manera moderada. L’aportació proteica del formatge crema també és menor que la dels altres làctics.