Pastís de formatge sense sucre
Amb gelat i tot!
Preparem un pastís de formatge sense sucre amb gelat de fruites roges, sense sucre també. Bé, sense sucre més enllà del sucre natural que puguen portar els ingredients.
Guarda la recepta!
Ingredients
- 750 g de formatge crema
- 300 g de crema agra
- 200 g de farina d'ametla
- 100 g de mantega
- 4 ous
- Xarop de pitera
Per al gelat:
- 250 g de formatge batut tipus quark
- 1 iogurt natural
- Nabius
- Gerds
- Maduixes
- Melmelada de gerds sense sucre
Elaboració
- Mesclem l’ametla amb la mantega i folrem la base d’un motle.
- Ho enfornem a 180 °C durant 10 minuts.
- Batem el formatge amb els ous i el xarop.
- Hi incorporem la crema agra i ho mesclem a mà.
- Ho aboquem al motle i ho enfornem a 160 °C durant 45 minuts.
- Mesclem bé les fruites i la melmelada.
- Hi afegim el iogurt i el formatge i ho triturem.
- Ho posem a congelar, removent-ho de tant en tant.
- Servim el pastís amb el gelat.
El formatge quark
Es tracta d’un formatge fresc originari de l’Europa Central i de l'Est. És un formatge cremós i suau, amb una textura similar a la del iogurt grec. S’elabora a partir de llet de vaca crua o pasteuritzada, a la qual s'afig un cultiu de bacteris làctics (caseïna) per a acidificar-la. Després, s'agita per a separar la quallada del sèrum (per això es coneix també com formatge batut). La quallada es passa a través d'un colador per a eliminar l'excés de líquid i es mescla amb nata per a aconseguir una textura suau i cremosa. El formatge quark es pot consumir directament o utilitzar-se en receptes tant dolces com salades.