Pastís de glòria

Intermedi
25 minuts
4 persones

“Pel gener, el millor ofici és pastisser”

Pastís de glòria
Pastís de glòria
08 de novembre 2022 - 19:59

Un pastís de glòria típic de la comarca de l’Alcoià i d’alguns pobles del Vinalopó Mitjà, com Asp. El seu nom fa referència al lloc on et condueix el consum d’este dolç. A Alcàsser també és molt popular el “plat de glòria”, un pastís paregut. Vegem els ingredients i comencem.

  • 300 g de farina d’ametla
  • 250 g de sucre
  • 2 planxes de bescuit
  • 3 rovells d’ou
  • Ratlladura de llima
  • Canella
  • Aigua

Per al merengue:

  • 500 g de sucre de llustre
  • 10 clares d’ou
  1. Per a la crema, coem el sucre, la canella i la ratlladura de llima fins que alce el bull.
  2. Ho barregem amb l’ametla i els rovells d’ou.
  3. Per al merengue, batem les clares d’ou i hi afegim el sucre de manera progressiva.
  4. Tallem el bescuit en dos làmines i el farcim amb la crema.
  5. Decorem la superfície del bescuit amb el merengue i ho enformen a 180 °C.
  6. Quan el merengue agafe color, traem el pastís del forn.

Curiositats: el bescuit

En tots llocs es coneixen receptes amb un farcit i una cobertura de merengue al forn. A la Comunitat Valenciana, el bescuit pot anar farcit de fruites i, fins i tot, d’una versió de fruites i gelat de torró o al gust, que acaba fornejant-se i oferix un contrast entre calent i gelat prou singular.

També et pot interessar

stats