Pastís de glòria
“Pel gener, el millor ofici és pastisser”
Un pastís de glòria típic de la comarca de l’Alcoià i d’alguns pobles del Vinalopó Mitjà, com Asp. El seu nom fa referència al lloc on et condueix el consum d’este dolç. A Alcàsser també és molt popular el “plat de glòria”, un pastís paregut. Vegem els ingredients i comencem.
Ingredients
- 300 g de farina d’ametla
- 250 g de sucre
- 2 planxes de bescuit
- 3 rovells d’ou
- Ratlladura de llima
- Canella
- Aigua
Per al merengue:
- 500 g de sucre de llustre
- 10 clares d’ou
Elaboració
- Per a la crema, coem el sucre, la canella i la ratlladura de llima fins que alce el bull.
- Ho barregem amb l’ametla i els rovells d’ou.
- Per al merengue, batem les clares d’ou i hi afegim el sucre de manera progressiva.
- Tallem el bescuit en dos làmines i el farcim amb la crema.
- Decorem la superfície del bescuit amb el merengue i ho enformen a 180 °C.
- Quan el merengue agafe color, traem el pastís del forn.
Curiositats: el bescuit
En tots llocs es coneixen receptes amb un farcit i una cobertura de merengue al forn. A la Comunitat Valenciana, el bescuit pot anar farcit de fruites i, fins i tot, d’una versió de fruites i gelat de torró o al gust, que acaba fornejant-se i oferix un contrast entre calent i gelat prou singular.