Pastís de paté i formatge
L'últim de l'any
Celebrem la nostra particular nit de Cap d'Any amb un pastís de paté i formatge que podeu deixar-lo fet d’un dia a l’altre, perfecte per a sopars amb molts plats.
Anota!
Ingredients
- 1 full de pasta brisa
- 1 peça de formatge curat
- 200 ml de nata 35%
- 150 g de xampinyons
- 4 ous
- 3 alls
- Paté ibèric amb tòfona
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Pebre blanc
- Sal
Elaboració
- Folrem un motle amb la pasta brisa.
- Saltem els xampinyons amb all i julivert.
- L’enfornem a 180 °C uns 10 minuts.
- Batem els ous amb la nata i el paté.
- Hi agreguem els xampinyons i ho salpebrem.
- Ho acabem amb formatge ratllat.
- Ho enfornem a 180 °C uns 20 minuts.
- Ho servim acompanyat d’una ensalada d’endívia.
Nutrició: xampinyons
Després de l'aigua, el seu principal component són els hidrats de carboni. També constitueixen una bona font de fibra, que proporciona sensació de sacietat, augmenta el volum fecal, millora el trànsit intestinal i protegeix del càncer de còlon i la malaltia cardiovascular. A més, el seu alt efecte assaciant i el seu baix contingut calòric converteix el xampinyó en un aliment molt útil en dietes hipocalòriques. És un dels vegetals amb major contingut en niacina. La niacina (també coneguda com a vitamina B3) ajuda a convertir els aliments que es consumeixen en l'energia que es necessita.