Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Pastís de peres

Fàcil
100 minuts
4 persones

Deliciós

Pastís de peres
20 d'octubre 2023 - 20:15
  • 150 g de galletes de gingebre 
  • 40 g de mantega 
  • 200 ml de xarop de saüc
  • 12 peres xicotetes
  • 4 fulles de llorer 
  • 4 claus d'olor
  • 1 taronja 
  • 1 branqueta de canella

Per al frangipane:

  • 200 g de mantega 
  • 200 g de farina d'ametla 
  • 200 g de sucre moreno
  • 40 g de farina
  • 2 ous XXL
  1. Coem les peres amb el xarop, les espècies i la pell de taronja.
  2. Colem el caldo, ho deixem reduir i ho reservem.
  3. Triturem les galletes i les mesclem amb la mantega.
  4. Folrem la base del motle amb la mescla.
  5. Triturem els ingredients del frangipane i ho afegim al motle.
  6. Tallem les peres i les col·loquem al motle.
  7. Posem suc de la cocció damunt de cada pera.
  8. Ho enfornem a 180 °C durant 45 minuts.

El xarop de saüc

El xarop de saüc és un preparat fet a partir de les flors (elderflowers) i de les baies (elderberries) d’este arbre. Se sol consumir directament, com a complement alimentari, però també es fa servir a la cuina com a ingredient de begudes, dolços i salses. És un ingredient tradicional en les begudes refrescants d'Europa i Àsia, i s'utilitza sovint per a la preparació de licors, com la sambuca italiana.

Nutricionalment, s’ha utilitzat tradicionalment per a tractar malalties de les vies respiratòries, com grips i refredats. Les baies de saüc són riques en antioxidants, fibra i vitamina C. En botigues de dietètica es venen com a suplement en forma de gelea, gominoles, te i xarop de saüc. A diferència de molts medicaments de venda lliure, el xarop de saüc és lleugerament dolç i saborós (sense gust de medicament).

Receptes de pastissos Postres

També et pot interessar