Pastís de peres
Deliciós
Ingredients
- 150 g de galletes de gingebre
- 40 g de mantega
- 200 ml de xarop de saüc
- 12 peres xicotetes
- 4 fulles de llorer
- 4 claus d'olor
- 1 taronja
- 1 branqueta de canella
Per al frangipane:
- 200 g de mantega
- 200 g de farina d'ametla
- 200 g de sucre moreno
- 40 g de farina
- 2 ous XXL
Elaboració
- Coem les peres amb el xarop, les espècies i la pell de taronja.
- Colem el caldo, ho deixem reduir i ho reservem.
- Triturem les galletes i les mesclem amb la mantega.
- Folrem la base del motle amb la mescla.
- Triturem els ingredients del frangipane i ho afegim al motle.
- Tallem les peres i les col·loquem al motle.
- Posem suc de la cocció damunt de cada pera.
- Ho enfornem a 180 °C durant 45 minuts.
El xarop de saüc
El xarop de saüc és un preparat fet a partir de les flors (elderflowers) i de les baies (elderberries) d’este arbre. Se sol consumir directament, com a complement alimentari, però també es fa servir a la cuina com a ingredient de begudes, dolços i salses. És un ingredient tradicional en les begudes refrescants d'Europa i Àsia, i s'utilitza sovint per a la preparació de licors, com la sambuca italiana.
Nutricionalment, s’ha utilitzat tradicionalment per a tractar malalties de les vies respiratòries, com grips i refredats. Les baies de saüc són riques en antioxidants, fibra i vitamina C. En botigues de dietètica es venen com a suplement en forma de gelea, gominoles, te i xarop de saüc. A diferència de molts medicaments de venda lliure, el xarop de saüc és lleugerament dolç i saborós (sense gust de medicament).