Pastís de poma americà
El d'Acció de Gràcies
Cuinem un pastís de poma, però no el nostre, el fem a l’estil americà, paregut al que mengen el dia d'Acció de Gràcies, després del titot.
Pren nota!
Ingredients
- 2 làmines de pasta brisa
- 6 pomes roges
- 1 llima
- 1 taronja
- 1 ou
- 200 g d'anous pelades
- 100 g de panses
- Gingebre
- Xarop d’agave
Per a la crema pastissera:
- 1 paquet de crema pastissera
- 250 ml de llet semidesnatada
Elaboració
- Mesclem la crema en pols amb la llet i ho reservem.
- Folrem un motle amb una làmina de pasta.
- La punxem i l’enfornem a 200 °C durant 6 minuts.
- Hi escampem la crema pastissera dins.
- Pelem i tallem les pomes a gallons.
- Disposem capes de poma sobre el pastís.
- Hi posem les anous, les panses i una mica de xarop.
- Hi afegim llima, taronja i gingebre ratllats.
- Hi afegim anous, panses i una mica de xarop.
- Ho tapem amb més pasta i ho pintem amb ou.
- Fem un forat al centre del pastís.
- L’enfornem a 180 °C durant 30 minuts i el deixem refredar.
No del tot americà
L'apple pie o pastís de poma és tot un símbol de la gastronomia dels Estats Units, però ni la recepta ni les mateixes pomes són originàries de terres nord-americanes, cosa que no va impedir que l’adoptaren i el feren seu, com amb moltes altres coses. Les varietats de pomes que van trobar a Amèrica els primers colons europeus no valien res, i van començar a cultivar les varietats europees.