Pastís de poma amb gelatina de maduixes
Boníssim
Cuinem un pastís amb fruita, que amb paciència es pot fer a casa i val molt la pena intentar-ho. Fem un pastís de poma amb gelatina de maduixes.
Anotem tot el que necessitem!
Ingredients
- 1 paquet de pasta fullada de mantega
- 4 o 6 pomes
Per a la crema:
- 1 l de llet
- 60 g de farina de dacsa
- 200 g de sucre
- 4 rovells d’ou
- 1 branca de canella
- 1 llima
Per a la gelatina:
- La pell de les pomes
- Aigua
- Melmelada de maduixes
Elaboració
- Infusionem la llet amb la canella i corfa de llima.
- Batem els rovells amb el sucre i la farina de dacsa.
- Mesclem els rovells amb la llet i ho portem al foc.
- Ho deixem coure fins que s’espessisca.
- Estenem la pasta fullada.
- Hi disposem la crema i les pomes tallades a gallons.
- Ho enfornem a 200 °C durant 30 minuts.
- Bollim les pells de les pomes amb aigua.
- Ho deixem reduir, ho colem i ho mesclem amb la melmelada.
- Pintem el pastís amb la gelatina.
Trucs per a fer gelatina
La gelatina de maduixes és una deliciosa i refrescant preparació que pot gaudir-se com a postres o com a part d'un berenar, però cal parar atenció a diversos aspectes clau:
- Maduixes fresques i madures per a obtindre un sabor òptim.
- Hidratar la gelatina. Si utilitzes gelatina en làmines, segueix les instruccions del paquet per a ablanir-les prèviament.
- Refredar abans de solidificar: deixa que la mescla de gelatina i maduixes es refrede a temperatura ambient abans de refrigerar-la. Això evitarà que les maduixes es queden al fons del recipient.
- Refrigeració adequada: una vegada que la gelatina estiga llesta, aboca-la en motles o recipients individuals i refrigera-la durant el temps necessari perquè se solidifique per complet. Això generalment comporta diverses hores o, fins i tot, tota la nit.