Pastís vegà de xocolate
El dolcet per al café
Tenim una proposta de dolcet que heu de fer a casa sí o sí, perquè no pot ser més fàcil. Fem un pastís vegà de xocolate al qual també li posarem fruita. Esta és la típica recepta que es pot fer amb xiquets perfectament.
Anem allà!
Ingredients
- 300 g de beguda d’ametla
- 250 g de xocolate sense làctics
- 175 g de galletes veganes
- 70 g d’oli de coco
- 1 taronja
- Gerds
- Nabius
- Menta fresca
- Xarop de pitera
- Sal
Elaboració
- Triturem les galletes i les mesclem amb l’oli de coco.
- Folrem la base d’un motle amb la mescla i ho congelem un parell d’hores, aprox.
- Per altra part, calfem la beguda d’ametla en un casset.
- Quan estiga calenta, hi afegim el xocolate i el xarop de pitera, i ho barregem tot perquè es fonga el xocolate.
- Aboquem la mescla de xocolate al motle.
- Ho congelem durant 8 hores.
- Pelem la taronja, li traiem els gallons i els reservem.
- Decorem el pastís amb la fruita i menta.
Nutrició: oli de coco
Es tracta d’un oli vegetal d’incorporació recent als supermercats que té, de moment, un inconvenient: el seu elevat preu, que fa que no siga rendible utilitzar-lo per a fregir, malgrat ser un oli que no s'oxida ni es degrada en calfar-se. És un oli que, en xicotetes quantitats, ens ajuda a aportar greix a algunes preparacions dolces i un aroma diferent del de l’oli d’oliva o la mantega. S’utilitza també en cosmètica i pot solidificar-se a temperatures baixes. És encara un desconegut que no s’ha estudiat prou. Consumim-lo amb moderació.