Pastís de xocolate i plàtan
Una de les combinacions favorites dels més llépols
Un pastís de xocolate i plàtan. Només pel nom ens ve de gust cuinar-lo i ja quan el tastem té un gran sabor i l'incorporarem al nostre receptari.
Preparem els utensilis, apuntem els ingredients i... a cuinar.
Ingredients
- 5 ous
- 150 g xocolate al 70%
- 80 g de sucre
- 50 g d'oli de coco
- 50 g de cacau en pols sense greix
- 3 plàtans grossos
- Fruites deshidratades variades
- Xocolate blanc sense sucre
- Sal
Elaboració
- Trossegem els plàtans molt madurs i els triturem fins que n'aconseguim una massa uniforme i cremosa.
- Posem en un bol de vidre el xocolate negre i l'oli de coco i ho fonem al bany de maria.
- Ho retirem del foc, hi afegim el plàtan i ho barregem amb les varetes elèctriques.
- Separem en dos bols les clares i els rovells dels ous.
- Batem a mà els rovells amb el sucre i hi afegim el cacau en pols.
- Incorporem els rovells a la mescla de plàtan i xocolate i ho remenem bé.
- Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim un pessic de sal.
- Afegim, a poc a poc, les clares muntades a la mescla, amb una llengüeta.
- Ho repartim en motles individuals (la textura i la consistència hauria de ser com la d'una mousse) i ho enfornem a 180 ºC durant 25 minuts.
- Deixem que es refrede i ho coronem amb xocolate blanc ratllat i les fruites deshidratades.
Plàtan
Una de les fruites fresques de més aportació calòrica, amb aportació elevada d'hidrats de carboni i baixa en greix i proteïna. El tipus d'hidrat de carboni en el plàtan varia d'acord amb del grau de maduresa, de manera que les peces més verdes presenten més proporció de midó i les més madures, de sacarosa, fructosa i glucosa.