Pastissets de bleda
Una recepta per a gaudir de seguit
Aquests pastissets es poden prendre per a berenar, esmorzar, quan hi ha una celebració... Ideals per a gaudir en totes les èpoques de l'any, a més d'estar delicioses.
Apuntem els ingredients!
Ingredients
Per a la pasta:
- 1 got d’oli
- 1 got d’aigua
- 1 ou
- Sal
- Farina
Per al farcit:
- 2 ous cuits
- Bledes i espinacs
- Abadejo sec
- Alls
- Pinyons
Elaboració
- Sofregim les bledes i els espinacs amb uns alls.
- Hi afegim els pinyons, l’ou picat i unes molletes d'abadejo.
- Ho sofregim una miqueta i ho reservem.
- Per a la pasta, mesclem l’aigua i l’oli amb un poc de sal.
- Afegim la farina i pastem fins a obtindre la consistència desitjada.
- Fem coques planes i hi col·loquem el farcit.
- Tanquem els pastissets i els pintem amb ou batut.
- Els enfornem fins que comencen a rossejar.
Curiositat sobre les bledes i els espinacs
Mentre que els espinacs tenen origen asiàtic, la bleda és originària del Mediterrani i de les illes Canàries. Aristòtil ja va fer esment de la bleda en el segle IV aC, però fins a l'any 1806 no va ser introduïda als EUA.