Pastissets de bledes i espinacs
Una recepta molt verda
Preparem pastissets d’herbes, concretament de bledes i espinacs. Esta recepta ve de la Canal de Navarrés, una comarca on, a banda d'una gastronomia exquisita, tenen bona cosa de serra i natura. Un viver per a este tipus de verdures silvestres.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 500g de bledes fresques
- 500 g d’espinacs frescos
- 3 alls
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Aigua
- Sal
Per a la pasta:
- 200 g de farina
- 60 g de mantega
- 3 g de rent fresc
- 75 g d’aigua
- Sal
Elaboració
- Trossegem les bledes i els espinacs i els bollim.
- Barregem la farina amb la mantega, el rent, aigua i sal.
- Ho pastem amb les mans i ho deixem reposar 30 minuts.
- Sofregim els allets i hi agreguem les bledes, els espinacs, una miqueta de pebre roig dolç i ho reservem.
- Estirem la massa i la tallem en porcions.
- Aplanem cada porció, li donem forma de cercle i hi afegim el farcit.
- Tapem els pastissets, els tanquem i els pintem amb ou.
- Els enfornem a 180 ºC durant 20 minuts, fins que estiguen daurats.
Típics de la Canal de Navarrés
Esta comarca té una gastronomia molt rica on se solen aromatitzar quasi tots els plats amb herbes de muntanya. Per ser una comarca de frontera lingüística, trobem noms molt curiosos en els seus plats, sobretot en la rebosteria: tortas sainosas, hogasas, rosegones i un de molt típic que és el turrón de rosas, on les roses no són les flors, sinó dels roses de dacsa (cotufes).