Pastissets de confitura de carabassa
Per als fans de la carabassa
Atenció a aquestos pastissets, que no són qualsevol cosa: pastissets de confitura de carabassa. Si t'agrada la carabassa, aquesta recepta complirà totes les teues expectatives.
Pren nota!
Ingredients
- Carabassa
- Sucre
- Canella en pols
- Ratlladura de llima
Per a la massa:
- 175 g de farina
- 175 g d’ametla molta
- 125 ml d’oli d’oliva suau
- 125 ml d’aiguardent
- 100 g de sucre
Elaboració
- Torrem la carabassa al forn i n’extraiem la polpa.
- L’escorrem si cal.
- Hi afegim la tercera part del seu pes en sucre.
- Hi agreguem canella i ratlladura de llima i ho mesclem bé.
- Barregem bé l’oli amb l’aiguardent i el sucre.
- Hi incorporem la farina tamisada i l’ametla.
- Ho pastem amb les mans fins a obtindre una massa tova.
- Deixem reposar la massa durant 30 minuts.
- Estirem la massa ben fina amb un corró.
- Tallem coquetes d’uns 7 centímetres de diàmetre.
- Omplim les coques amb la confitura i tanquem els pastissets.
- Ho enfornem a 180 °C durant 15 minuts.
- Empolvorem els pastissets amb sucre.
Vora 800 carabasses
Hi ha al voltant de 800 tipus diferents de carabasses, però només 200 d'elles són comestibles. A pesar que quan pensem en la carabassa ens la imaginem de color “carabassa”, la veritat és que n’hi ha de diferents colors: blanca, groga, verda, negra, tacada o ratllada. També pot tindre diferents formes: redona, ovalada en forma de pera o ceba, llisa o amb xicotets creixements.