Pastissets de mel
“A qui es fa de mel, les mosques se’l mengen”
Farem uns pastissets de mel que segur que vos sorprendran a tots. Tal vegada a comarques “meleres” com la Vall d’Aiora no els sorprén esta recepta, però la resta… Al·lucinareu!
Ací teniu els ingredients:
Ingredients
- 250 g de farina
- 250 g de sucre
- 5 ous
- 4 cullerades soperes de mel
- 1 cullerada de canella en pols
- 1 sobre de rent en pols
- 1 llima
- Nata muntada
- Cireretes confitades
Elaboració
- Batem els ous amb la mel.
- Hi afegim ratlladura de llima, sucre i canella.
- Hi incorporem la farina tamisada amb el rent i ho mesclem bé.
- Omplim els motles fins a ⅔ parts amb la mescla.
- Ho enfornem a 180 ºC durant 15 minuts, aprox.
- Ho acabem amb una miqueta de nata muntada i una cirereta.
Nutrició: mel
Propietats antibacterianes, antiinflamatòries i antioxidants. Té un índex glucèmic més baix que el sucre i, a diferència d'este, conté vitamines, minerals i antioxidants, però en tan poca quantitat que és irrellevant. Com amb molts altres productes, si la fem servir en lloc del sucre, que siga una decisió de tast i sabors, no nutricional, perquè no hi ha diferència en este sentit entre el sucre i la mel (és igual de bona o de roïna, com es vullga vore). Hem de tindre precaució amb els bebés menors de 12 mesos, perquè la mel pot contindre espores del bacteri Clostridium botulinum i causar una infecció.