Pastissets de pésols i ceba
Dumplings Morera
Preparem uns pastissets de pésols i ceba amb salsa de botifarra picant. Una mena de dumplings, però amb toc valencià i fent-ne nosaltres la massa.
Pren nota de la recepta!
Ingredients
- 200 g de pésols congelats
- 2 cebes
- 1 cabeça d'alls
- Pebre roig dolç
- Orenga
- Aigua
- Oli OVE
Per a la massa:
- 250 g de farina
- 125 ml d'aigua
- Sal
Per a la crema de botifarra:
- 2 botifarres
- 1 ceba
- 5 alls
- Caldo de pollastre
- Nata
- Pebre roig picant
Elaboració
- Sofregim les cebes a la juliana i els alls laminats.
- Hi afegim els pésols, l’orenga i el pebre roig dolç.
- Hi aboquem una miqueta d’aigua i ho deixem reduir.
- Pastem la farina amb aigua i la deixem reposar.
- La dividim formant-ne boles i les aplanem.
- Per a la crema, fregim la ceba i l’all i hi afegim les botifarres.
- Hi incorporem el pebre roig picant, caldo de pollastre i nata.
- Ho deixem coure, ho triturem i ho rectifiquem de sal.
- Farcim els pastissets amb els pésols i els coem en una paella.
- Hi afegim una mica d’aigua i tapem la paella.
- Ho servim amb la crema de botifarra.
Nutrició: pésols
Els pésols són una bona font de vitamines, minerals i antioxidants. Contenen vitamines del grup B, vitamina C, vitamina K, ferro, fòsfor, potassi i fibra dietètica. La quantitat relativament alta que tenen de proteïnes vegetals fa que el seu consum siga molt indicat per a vegans i vegetarians. Moltes persones utilitzen pésols com un dels primers aliments sòlids per als seus bebés. Són menuts, suaus i fàcils de mastegar i digerir, i proporcionen nutrients importants per al creixement del bebé.
Per la seua temporalitat, és molt difícil trobar pésols frescos i tendres, per la qual cosa l’opció de comprar-los congelats ens garantix molt poca (o quasi cap) pèrdua de propietats i nutrients.