Pebrera vilera
Amb una base de verdures
Ingredients
- 1 kg de pimentons verds italians
- 250 g de sangatxo
- 1 kg de carabassa
- 1 kg de tomaques
- Alls
- Oli OVE
- Pebre roig
- Aigua
- Sal
Elaboració
- Sofregim el sangatxo juntament amb els alls.
- Hi afegim el pimentó verd, la carabassa i deixem que se sofrija tot.
- Hi incorporem la tomaca ratllada.
- Cobrim amb aigua i deixem que es coga durant una hora.
- En l'últim moment, rectifiquem de sal.
- Ho servim calent o fred, al vostre gust.
La carabassa ha d'estar cuita, però sense que arribe a desfer-se, i no s'ha de quedar curta d'oli perquè és un mullador. Porta més carabassa que pebrera, així que no s'explica per què no es diu "carabasseta vilera" en lloc de "pebrereta", ja que aquest ingredient és el protagonista. De fet, hi ha una varietat de carabassa de la Vila Joiosa que es cultiva a la zona i que és molt curiosa, perquè té moltes protuberàncies que cobreixen tota la corfa, que és verda i plena de berrugues.
Proteïna vegetal
-La proteïna vegetal és de la mateixa qualitat que la proteïna animal.
-Encara que la majoria d'aliments vegetals contenen els 20 aminoàcids, sí que és veritat que el perfil de distribució dels aminoàcids és menys bo en els aliments vegetals que en els animals, però només cal incloure diferents tipus d'aliments al llarg del dia (soja, cigrons, quinoa o l'amarant) per a portar una dieta completa i equilibrada.
-No és cert que l'esportista vegà no puga desenvolupar massa muscular, ja que l'origen de la proteïna no és determinant per a aconseguir aquest objectiu.