Pebreres farcides amb arròs i magre
Una bomba d'hidrats, verdures i carn a la valenciana
Pebreres farcides, o pebres farcits que li diuen a la Safor, o bajoques farcides al Comtat i l'Alcoià. Noms diferents, però una sola veritat: ens trobem davant una obra mestra de la cuina tradicional. A qui se li ocorreria omplir unes pebreres d'arròs? Pur esperit excèntric valencià. Vegem quins ingredients necessitarem.
Ingredients
- 4 pimentons rojos
- 250 g de magre picat
- 250 g de tomaca
- 2 cebes
- 100 g d’arròs Orenga
- Sal
- Pebre blanc
Elaboració
- Sofregim el magre picat i hi incorporem la ceba i la tomaca.
- Hi afegim pebre, sal i orenga.
- Incorporem l'arròs i ho sofregim tot bé.
- Omplim els pimentons amb el sofregit.
- Els tapem i al forn fins que estiga tot ben cuit.
Geosinònims
Pebre, pebrera, pebrot, bajoca, pimentó, "primentó". I fora d'Espanya chile o ají. El valencià ens ofereix un fum de matisos i riquesa a l'hora de nomenar una mateixa cosa segons cada franja del territori. A que fa gràcia?