Penques amb salsa d’ametles
Cuina tradicional i saludable
Hui cuinem penques amb salsa d'ametles, un plat lleugeret i amb poques calories, perfecte per a esportistes. És una recepta tradicional de la comarca dels Serrans, on hi ha molt de costum de cuinar les penques de card en olles i guisats.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 1 garba de penques
- Caldo de pollastre
- 125 g de pernil salat
- 20 g de fècula de dacsa
- 50 g d’ametlles torrades
- 2 rovells d’ou
- 3 alls
- 1 llima
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Netegem i tallem les penques, i les reservem en aigua, sal i llima.
- Bollim les penques per a acabar-los de llevar l’amargor.
- Fem una segona bollida de les penques.
- Quan estiguen cuites, les retirem del foc i les escorrem.
- Per una altra part, sofregim uns alls i el pernil trossejat.
- Hi afegim la fècula de dacsa, el caldo de pollastre, els rovells d’ou, les ametles picades i les penques.
- Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure durant 15 minuts, aprox.
Nutrició: el card
Nutritivament, el card s'assembla a la carxofa. Té uns poquets hidrats de carboni (inulina) ben tolerats pels diabètics, però destaca principalment pel seu contingut en calci i ferro, si bé estos minerals no s'assimilen tan bé com els d'origen animal. Aporta molt poques calories, és fàcil de digerir, diürètic, laxant
i tònic, qualitats que fan molt recomanable el consum d’este aliment.