Picadeta de Nadal
Fum, fum, fum!
Ja està ací la nit de Nadal i com que és un dia especial, prepararem un plat especial: una picadeta de Nadal consistent en dos entrants. Per una banda, tenim un salpicó de polp amb llagostins i salsa de còctel, i per l’altra, marinarem un salmó per a farcir-lo de brull, caviar i pimentons del piquillo.
Tirem la casa per la finestra amb els següents ingredients:
Ingredients
Per al salmó:
- 1 llom de salmó net de pell i espines
- 1 kg de sal
- 1 kg de sucre
- 200 g de brull
- 10 tomaques cherry
- Cebollí fresc
- Succedani de caviar
- Pimentons del piquillo
- La pell d’una taronja i d’una llima
- Anet sec
- Pebre negre en gra
- Oli OVE
Per al salpicó:
- 2 de potes de polp
- 250 g de llagostins cuits
- 2 alvocats
- 1 ceba roja
- 1 pimentó verd
- 1 pimentó roig
- 1 llima
- Salsa de còctel
- Olives negres sense pinyol
- Cabdells d'encisam
- Endívies
- Cebollí fresc
- Sal en escates
Elaboració
- Mesclem la sal i el sucre amb el pebre, l’anet i la pell dels cítrics.
- Cobrim el salmó durant 24 hores.
- El rentem, el sequem i el tallem a talls fins.
- Fem un farcit amb el brull, cebollí, caviar, sal, pebre i oli.
- Farcim els talls de salmó i en fem rotllets.
- Piquem el pimentó, el mesclem amb el caviar i ho reguem amb oli.
- Cobrim els rotllets amb la vinagreta, cebollí picat i les tomaquetes.
- Tallem els pimentons i la ceba i hi afegim el polp i els llagostins.
- Fem una crema amb els alvocats, sal i suc de llima.
- Ho adobem tot amb la salsa de còctel.
- Ho servim amb cabdells, les endívies i la crema d’alvocat.
Nutrició: llagostins
Ja hem comentat alguna vegada la poca conveniència de xuplar-ne els caps, i la quantitat d’àcid úric que poden contindre, però ara ens centrarem en els aspectes nutricionals més beneficiosos. Són rics en proteïnes i font de ferro, necessari per a combatre anèmies, així com de calci i fòsfor, que ajuden al desenvolupament i bon manteniment de dents i ossos. Pel seu contingut en iode, també ajuda a processar els hidrats de carboni, enfortir els cabells, la pell i les ungles.