Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

"Pierogi ruskie" (Pastissets de creïlla)

Fàcil
30 minuts
4 persones

Cuina polonesa

"Pierogi ruskie"
08 de setembre 2023 - 20:05
  • 400 g de creïlla
  • 70 g de formatge feta
  • 60 g de mozzarella
  • 1 Ceba 
  • Mantega 
  • Pebre blanc o negre
  • Oli OVE
  • Sal 

Per a la massa:

  • 240 g de farina de blat
  • 105 ml d’aigua
  • 3 g de sal
  • 1 ou
  1. Sofregim lentament la ceba picada fins que quede caramel·litzada.
  2. Bollim les creïlles senceres, les pelem i les fem puré.
  3. Hi afegim, al puré, els formatges esmicolats, amb sal i pebre.
  4. Hi agreguem la ceba i ho mesclem tot bé.
  5. Barregem els ingredients de la massa amb l’aigua tèbia.
  6. La pastem fins que quede llisa i elàstica, i la deixem reposar uns minuts.
  7. Estirem la massa i en tallem discos d’uns 10 cm de diàmetre.
  8. Omplim cada disc amb el farcit i els tanquem.
  9. En un perol amb aigua i sal, coem els “pierogi” fins que suren.
  10. En una paella, daurem els pastissets per les dos cares amb una mica de mantega.

De Polònia al món

Els pierogi ruskie són uns pastissets farcits de creïlla i formatge molt típics a Polònia. El seu element diferenciador respecte a altres pastissets similars és que es couen en un perol amb abundant aigua salada. Després, si es desitja, es passen per una planxa calenta amb una mica de greix per a daurar-los lleugerament. Una tècnica molt similar a la utilitzada a Àsia amb els seus dumplings, encara que estos solen fer-los primer a la planxa i després els couen al vapor.

Pierogi ruskie voldria dir alguna cosa així com “mandonguilles”. I això de ruskie no té res a vore amb Rússia, sinó amb els rutens o rusyns, la gent dels Carpats del nord d'Ucraïna occidental, Eslovàquia oriental i el sud de Polònia.

Receptes del món Receptes fàcils Receptes vegetarianes

També et pot interessar