Directes
Ara en la televisió
PRODIGIOSA. LES AVENTURES DE LADYBUG I GAT NOIR T1

Pimentons farcits amb sardines de bota

Fàcil
30 minuts
4 persones

Una recepta de les de sempre

Pimentons farcits amb sardines de bota
19 d'abril 2023 - 19:59
  • 8 pimentons verds
  • 8 sardines de bota
  • 4 ous
  • 2-3 garbes d’alls tendres
  • Bolets
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Llevem el peçó dels pimentons i els traiem les llavors i les vinces.
  2. Netegem les sardines llevant-los el cap, les escates i els budells.
  3. Farcim cada pimentó amb una sardina.
  4. Fregim els pimentons pels dos costats i els reservem.
  5. En el mateix oli, fregim els alls tendres i els bolets.
  6. Fregim uns ous i els servim amb els pimentons i els bolets.

La sardina de bota

La sardina de bota és una sardina sencera, sense esbudellar ni escatar, conservada en salmorra i premsada. En alguns llocs també es coneix com arengada, sardina de poal, de casco o salpresa. Es tractava d’una manera de conservar el peix que tenien en molts llocs abans de l'arribada de la nevera i el congelador. Li diuen sardina de bota perquè s’emmagatzema en una bota de fusta.

Este plat ha sigut un esmorzar típic de les fires de ramaders. Un esmorzar que aguanta bé al plat mentre s’acaba de tancar un tracte: vendre una haca o llogar un ase. En moments de penúria, esta sardina salada va suavitzar mancances nutricionals i va adquirir gran predicament en el paladar dels valencians. Molts la recorden i, de tant en tant, li brinden homenatge a l'hora de l'esmorzar.

Receptes amb peix Receptes valencianes

També et pot interessar