Pisto de fesols amb conill
Per a mullar pa
Cuinem un pisto de fesols amb conill, un plat dels que ja no fem tant a casa, però van apetint-nos més, ara que estem en hivern, i que és molt senzill de fer.
Anota!
Ingredients
- 150 g de fesols blancs cuits
- 1 conill
- 2 tomaques
- 1 ceba
- 2 creïlles
- 1 xoriç
- 1 botifarra
- 2 alls
- Pebre roig
- Llorer
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim el conill net i trossejat.
- Hi afegim els alls i la ceba i el llorer i el pebre roig.
- Hi incorporem les tomaques i ho sofregim tot.
- Hi agreguem les creïlles, el xoriç i la botifarra.
- Hi afegim pebre roig i llorer.
- Ho cobrim d’aigua i ho deixem coure.
- Quan la creïlla estiga cuita, hi afegim els fesols.
Nutrició: fesols
Els fesols tenen un baix contingut en greix i alt contingut en proteïna vegetal. Tenen la mateixa quantitat de proteïna que la carn, però esta proteïna és deficitària en metionina, per això s’ha de combinar amb cereals per a aprofitar-les bé. A banda, tenen un contingut de fibra important (soluble i insoluble) i són font de calci i seleni. També destaca l'alt contingut de ferro, magnesi, zinc, potassi, fòsfor, tiamina, niacina i vitamina B6.