Pits de pollastre a la llima
Fàcils i deliciosos
Ingredients
- 2 pits de pollastre
- 300 g de cols de Brussel·les congelades
- 1 llima
- 2 mozzarelles
- 150 ml de conyac
- 300 ml de nata
- Alls
- Julivert fresc
- Suc de llima
- Mantega
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Marinem el pollastre amb all, suc de llima i julivert.
- Sofregim el pollastre.
- Aboquem el conyac i ho deixem reduir.
- Reservem el pollastre.
- En la mateixa paella, hi afegim la nata i ho deixem coure.
- Hi incorporem el pollastre, ratlladura de llima i mozzarella.
- Rostim les cols amb mantega i les incorporem al pollastre.
- Ho deixem coure uns minuts més.
Cols de Brusel·les i tiroides
L'alarma que circula per Internet referent al fet que els pacients amb hipotiroïdisme haurien de reduir o evitar el consum de col rissada o altres verdures d’esta família és infundada. No s'ha demostrat en cap estudi sobre humans que existisca una deficiència de la funció tiroidal derivada del consum de verdures crucíferes. El consens científic actual és que les verdures crucíferes podrien ser únicament perjudicials per a la funció tiroidal en casos de deficiència de iode o d'insuficient ingesta de iode.
La recomanació és consumir estes verdures de manera habitual, en el context d'una varietat saludable de fruites i verdures, llegums i llavors. Millor consumir les verdures crucíferes al vapor o amb lleugera cocció perquè no perden propietats. I assegurar un consum adequat de iode.