Pollastre a la caçadora
Cuina italiana
Cuinem una recepta que apareix en tots els receptaris clàssics: el pollastre a la caçadora. Es tracta d'un plat típic italià, pollo alla cacciatora, que diuen allà.
Pren nota!
Ingredients
- 1/2 pollastre trossejat
- 3 carlotes
- 3 cebes
- 3 alls
- 100 g de tomaca seca
- Olives verdes sense pinyol
- Tomaca concentrada
- Corfa de llima
- Timó
- Oli OVE
- Vi blanc
- Caldo de pollastre
- Pebre negre
- Sal
Per al gratinat:
- Pa ratllat
- Formatge Grana Padano ratllat
- Ratlladura de llima
- Alfàbega fresca
- Julivert fresc o cebollí
Elaboració
- Daurem el pollastre i el reservem.
- Sofregim l’all, la ceba i la carlota.
- Hi afegim corfa de llima, tomaca concentrada i seca, olives i vi blanc.
- Hi incorporem el pollastre i ho deixem coure.
- Hi agreguem el caldo i ho deixem coure durant 25 minuts més.
- Barregem el pa amb el formatge, la llima i les herbes.
- Empolvorem el guisat amb la barreja.
- Ho posem a gratinar al forn.
L'origen: Itàlia
El pollastre a la caçadora és un segon plat típic italià, una d'eixes receptes tradicionals que continuen sent un èxit assegurat els dies de celebrar, gràcies en gran part a la deliciosa salsa a base de ceba, carlota, tomaca, vi i el mateix suc del pollastre.
A França es coneix com poulet chasseur, i no hem de confondre la salseta de verduretes que resulta de cuinar este pollastre amb la coneguda com salsa caçadora, que és una salsa feta amb xampinyons i cansalada saltats amb mantega i ceba. És a dir, no és el mateix un pollastre a la caçadora que un pollastre amb salsa caçadora.