Pollastre en escabetx

Fàcil
3 hores
4 persones

Fàcil i tradicional

Pollastre en escabetx
Pollastre en escabetx
27 d'abril 2023 - 19:59

Cuinem una proposta tradicional i senzilla, però no per això menys bona: un pollastre en escabetx. És perfecta per als qui no pareu molt per casa i que no sabeu si arribeu o no arribeu a sopar.

Preneu-ne nota!

  • 4 pits de pollastre desossats
  • 11 alls
  • 3 fulles de llorer
  • 3 cebetes menudes o escalunyes
  • 2 carlotes
  • 1 ceba
  • 125 ml de vinagre de vi blanc
  • 500 ml d’aigua
  • 125 ml d’oli OVE
  • Sal
  • Pebre negre en gra

Per a la guarnició:

  • 2 creïlles grans
  • Oli OVE
  1. Obrim el pollastre i emboliquem les carlotes tallades al llarg.
  2. Daurem el pollastre i hi afegim els alls sense pelar.
  3. Hi incorporem les cebetes, les fulles de llorer i unes boles de pebre.
  4. Hi aboquem el vinagre i ho deixem bollir un parell de minuts.
  5. Hi afegim una ceba trossejada i l’aigua i ho deixem coure uns 30 minuts.
  6. Quan el pollastre estiga cuit, el reservem i deixem que la salsa acabe de reduir.
  7. Bollim les creïlles i en fem un puré molt fi.
  8. Formem xampinyons amb el puré i ho enfornem.
  9. Servim el pollastre amb la creïlla i la reducció de vinagre.

Nutrició: creïlles

Destaca el seu contingut d’hidrats de carboni, majoritàriament en forma de midó i una xicoteta proporció de glucosa, fructosa i sacarosa. Són font de vitamina C, si bé una part considerable pot perdre's durant el procés de cocció. Per a preservar-ne el contingut, és recomanable cuinar-les al vapor o al forn. Les creïlles en si no tenen excessives calories, però tenen fama de calòriques perquè sempre es cuinen o s’acompanyen amb elements calòrics.

També et pot interessar

stats