Pollastre en escabetx
Fàcil i tradicional
Cuinem una proposta tradicional i senzilla, però no per això menys bona: un pollastre en escabetx. És perfecta per als qui no pareu molt per casa i que no sabeu si arribeu o no arribeu a sopar.
Preneu-ne nota!
Ingredients
- 4 pits de pollastre desossats
- 11 alls
- 3 fulles de llorer
- 3 cebetes menudes o escalunyes
- 2 carlotes
- 1 ceba
- 125 ml de vinagre de vi blanc
- 500 ml d’aigua
- 125 ml d’oli OVE
- Sal
- Pebre negre en gra
Per a la guarnició:
- 2 creïlles grans
- Oli OVE
Elaboració
- Obrim el pollastre i emboliquem les carlotes tallades al llarg.
- Daurem el pollastre i hi afegim els alls sense pelar.
- Hi incorporem les cebetes, les fulles de llorer i unes boles de pebre.
- Hi aboquem el vinagre i ho deixem bollir un parell de minuts.
- Hi afegim una ceba trossejada i l’aigua i ho deixem coure uns 30 minuts.
- Quan el pollastre estiga cuit, el reservem i deixem que la salsa acabe de reduir.
- Bollim les creïlles i en fem un puré molt fi.
- Formem xampinyons amb el puré i ho enfornem.
- Servim el pollastre amb la creïlla i la reducció de vinagre.
Nutrició: creïlles
Destaca el seu contingut d’hidrats de carboni, majoritàriament en forma de midó i una xicoteta proporció de glucosa, fructosa i sacarosa. Són font de vitamina C, si bé una part considerable pot perdre's durant el procés de cocció. Per a preservar-ne el contingut, és recomanable cuinar-les al vapor o al forn. Les creïlles en si no tenen excessives calories, però tenen fama de calòriques perquè sempre es cuinen o s’acompanyen amb elements calòrics.