Pollastre amb orxata
No sols acompanya els fartons
La calor a València és sinònim d'orxata, però hui no ens la farem amb fartons. L’utilitzarem per a cuinar un pollastre amb orxata, una recepta original i diferent que segur que vos sorprén.
Pren nota!
Ingredients
- 4 besanques de pollastre
- 1 napicol
- 1 ceba
- 1 vitet verd fresc
- Orxata
- Prunes seques sense pinyol
- Cúrcuma
- Sal de romer
- Oli OVE
Elaboració
- Salem les besanques i, en una cassola baixa, les daurem i les reservem.
- En el mateix oli, daurem la ceba tallada a la juliana.
- Hi afegim el napicol tallat a bastonets.
- Hi agreguem vitet picat, les prunes seques i ho sofregim.
- Quan la ceba estiga blaneta, incorporem el pollastre de nou a la cassola.
- Hi afegim cúrcuma i hi aboquem l’orxata, sense arribar a cobrir-ho del tot.
- Quan alce el bull, ho deixem coure a foc baix durant 30 minuts, aprox.
Nutrició: orxata
Es tracta d’un aliment de baix perfil nutricional, és a dir, conté pocs nutrients en relació amb les calories que aporta. Això es deu en certa manera al sucre afegit que se sol posar a l’orxata envasada. Si tenim la possibilitat de fer-nos-la nosaltres, podem reduir eixe contingut, ja que té una aportació interessant d’àcids grassos i enzims, així com un poc de ferro.