Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Pollastre en pepitòria

Fàcil
40 minuts
4 persones

Un clàssic

Pollastre en pepitòria
02 de novembre 2023 - 20:05
  • 1 pollastre
  • 2 alls
  • 2 carlotes
  • 2 ous durs
  • 1 ceba
  • 200 ml de vi blanc
  • 50 ml de vi de Xerés
  • Farina
  • Julivert fresc
  • Llorer
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Daurem el pollastre i el reservem.
  2. En la mateixa cassola, daurem la ceba, l’all i la carlota.
  3. Hi afegim una fulla de llorer i una cullerada de farina.
  4. Hi aboquem el vi blanc i, de nou, el pollastre.
  5. Hi afegim aigua, ho rectifiquem de sal i ho deixem coure.
  6. Piquem els rovells amb el vi de Xerés.
  7. Incorporem els rovells al guisat junt amb les clares i el julivert.

La pepitòria

La pepitòria, bàsicament, consisteix en enriquir els sucs obtinguts de la cocció de les carns (aus, principalment) amb els rovells d'uns ous durs, o també amb una picada d’ametles.

A alguns llocs utilitzen la paraula escaldums per a referir-se als guisats com la pepitòria, que és una paraula castellana. A les illes Balears són un guisat molt típic els escaldums de pollastre o de gallina.

Receptes amb carn Receptes fàcils

També et pot interessar