Pollastre en pepitòria
Un clàssic
Cuinem un plat que segur que tots hem sentit anomenar alguna vegada, però no tots sabríem dir exactament com és: el pollastre en pepitòria. Després de fer la recepta, ja no hi haurà cap dubte.
Necessitem:
Ingredients
- 1 pollastre
- 2 alls
- 2 carlotes
- 2 ous durs
- 1 ceba
- 200 ml de vi blanc
- 50 ml de vi de Xerés
- Farina
- Julivert fresc
- Llorer
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Daurem el pollastre i el reservem.
- En la mateixa cassola, daurem la ceba, l’all i la carlota.
- Hi afegim una fulla de llorer i una cullerada de farina.
- Hi aboquem el vi blanc i, de nou, el pollastre.
- Hi afegim aigua, ho rectifiquem de sal i ho deixem coure.
- Piquem els rovells amb el vi de Xerés.
- Incorporem els rovells al guisat junt amb les clares i el julivert.
La pepitòria
La pepitòria, bàsicament, consisteix en enriquir els sucs obtinguts de la cocció de les carns (aus, principalment) amb els rovells d'uns ous durs, o també amb una picada d’ametles.
A alguns llocs utilitzen la paraula escaldums per a referir-se als guisats com la pepitòria, que és una paraula castellana. A les illes Balears són un guisat molt típic els escaldums de pollastre o de gallina.