Directes
Ara en la televisió
NADAL ENTRE LES FLORS

Porc guisat amb mulsum

Fàcil
3 hores
4 persones

Dels visigots

Porc guisat amb mulsum
01 de febrer 2024 - 20:05
  • 800 g de costella de porc
  • 400 g de carabassa
  • 2 xirivies
  • 100 g de mel
  • 1 l de vi mulsum
  • 2 rames de canella
  • 10 g de pebre negre

Per al vi mulsum:

  • 1 l de vi negre
  • 1 l d’aigua
  • 300 g de mel
  • 1 llima
  • 1 taronja
  • 2 fulles de llorer
  • 1 rameta de canella
  • 6 claus d’olor
  • 4 g de pebre negre en gra
  • 10 g d’anou moscada
  • 20 g de gingebre
  • 100 g de fenoll fresc
  • 10 g d’herba-sana

Per a l’ensalada:

  • Canonges
  • Brull
  • Taronja
  • Ametla filetejada
  1. Posem en un perol el vi amb l’aigua, la mel, el gingebre, la mel i els cítrics.
  2. Hi incorporem els claus, anou moscada, pebre negre, llorer, fenoll i herba-sana.
  3. Ho deixem coure 15 minuts i apaguem el foc.
  4. Ho reservem durant 24 hores i ho filtrem amb una tela.
  5. Marinem el porc en este vi mulsum durant 24 hores.
  6. En una cassola, hi posem el porc amb la carabassa i la xirivia.
  7. Hi afegim la mel, la canella, el pebre negre i un got de vi mulsum.
  8. Ho enfornem a 180 °C durant 2 hores, regant-ho amb més mulsum.
  9. Servim la carn amb les verdures.
  10. Ho acompanyem d’una ensalada de canonges, brull i taronja.

La cuina visigòtica

La cuina visigòtica era una cuina típicament romana, feta amb productes locals, a la qual incorporaven els productes exòtics que començaven a vindre des d’Orient, com les espècies.

Concretament, el vi mulsum era molt popular entre les classes altes de les societats gregues i romanes. Sovint s'utilitzava fins i tot com a beguda amb propietats medicinals per als qui patien mals de panxa, acidesa gàstrica i reflux. També era molt preuat com a aperitiu.

Receptes amb carn Guisats

També et pot interessar