Porchetta

Fàcil
3 hores
4 persones

Cuina italiana

Porchetta
Porchetta
12 de gener 2024 - 20:05

Hui cuinem porchetta, un plat típic de la cuina italiana, tan deliciós com entretingut de fer. I el pots degustar en molts moments diferents del dia.

Anota!

  • 3 kg de cansalada viada
  • Llavors d’anís
  • Romer fresc 
  • Timó fresc picat
  • Alls
  • Pebre roig picant (“pepperoncino”)
  • Oli OVE
  • Anou moscada
  • Pebre negre en gra
  • Sal

Per al puré de creïlla: 

  • 500 g de creïlla blanca 
  • 100 g de mantega 
  • 150 g de parmesà ratllat 
  • Anou moscada
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Triturem l’all, les herbes i les espècies i ho emulsionem amb oli.
  2. Untem la cansalada amb la barreja.
  3. Enrotllem i lliguem la cansalada.
  4. La disposem al forn damunt d'una safata amb aigua.
  5. L’enfornem a 200 °C fins que quede ben daurada.
  6. Passem les creïlles bollides pel passapuré.
  7. Hi afegim la mantega i el formatge i ho mesclem bé.
  8. Servim rodanxes de carn amb el puré i una ensalada.

Nutrició: carn de porc

La carn de porc és una font de proteïna animal que ofereix una sèrie de beneficis nutricionals. No obstant això, és important tindre en compte que els beneficis poden variar segons el tall específic de carn de porc i la forma com es prepare. La carn de porc és rica en diverses vitamines i minerals essencials, com vitamina B12, vitamina B6, niacina, zinc, fòsfor i seleni. Aquesta carn també és baixa en greix: alguns talls magres de carn de porc, com el llom i el rellom, són baixos en greix saturat, creatina i carnosina.

També et pot interessar

stats