Potatge de tota la vida
Pura tradició
Tenim un potatge de tota la vida, deixos que t’arreglen un mal dia i multipliquen l’alegria. Pura contundència i sabor. I d’un potatge poden eixir vàries opcions més, com un arrosset, una paelleta, ropa vieja… És un tot un món de possibilitats!!
Anota!
Ingredients
- 500 g de cigrons
- 500 g de costella de porc
- 250 g de cansalada ibèrica
- 1 maneta de porc
- 1 ceba tendra
- 4 alls
- 2 carlotes
- 1 xoriç
- Tomaca triturada
- Llorer
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Posem els cigrons a remulla durant 24 hores.
- Sofregim la costella.
- Hi afegim la ceba, els alls i les carlotes i llorer.
- Hi incorporem el pebre roig i la tomaca.
- Hi afegim la maneta, l’embotit i la cansalada i ho sofregim.
- Hi incorporem els cigrons, ho cobrim amb aigua i ho rectifiquem de sal.
- Ho tapem i ho deixem coure uns 35 minuts.
Els secrets del potatge
Els secrets per fer un bon potatge són l’elecció de verdures i llegums de qualitat, però també:
- Base aromàtica. Comença amb una base aromàtica sòlida: ceba, carlota i api. Aquests ingredients aportaran profunditat i sabor a la sopa.
- Daurar les verdures. Abans d'afegir-hi líquid, daura les verdures amb una mica d'oli o mantega. Això ressalta els sabors i millora la complexió de potatge.
- Un bon caldo com a base. Un caldo saborós és essencial.