Potatge de tota la vida

Fàcil
2 hores
4 persones

Pura tradició

Potatge de tota la vida
Potatge de tota la vida
19 d'octubre 2023 - 20:05

Tenim un potatge de tota la vida, deixos que t’arreglen un mal dia i multipliquen l’alegria. Pura contundència i sabor. I d’un potatge poden eixir vàries opcions més, com un arrosset, una paelleta, ropa vieja… És un tot un món de possibilitats!! 

Anota!

  • 500 g de cigrons 
  • 500 g de costella de porc
  • 250 g de cansalada ibèrica
  • 1 maneta de porc
  • 1 ceba tendra
  • 4 alls
  • 2 carlotes
  • 1 xoriç 
  • Tomaca triturada
  • Llorer
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Posem els cigrons a remulla durant 24 hores.
  2. Sofregim la costella.
  3. Hi afegim la ceba, els alls i les carlotes i llorer.
  4. Hi incorporem el pebre roig i la tomaca.
  5. Hi afegim la maneta, l’embotit i la cansalada i ho sofregim.
  6. Hi incorporem els cigrons, ho cobrim amb aigua i ho rectifiquem de sal.
  7. Ho tapem i ho deixem coure uns 35 minuts.

Els secrets del potatge

Els secrets per fer un bon potatge són l’elecció de verdures i llegums de qualitat, però també:

  • Base aromàtica. Comença amb una base aromàtica sòlida: ceba, carlota i api. Aquests ingredients aportaran profunditat i sabor a la sopa.
  • Daurar les verdures. Abans d'afegir-hi líquid, daura les verdures amb una mica d'oli o mantega. Això ressalta els sabors i millora la complexió de potatge.
  • Un bon caldo com a base. Un caldo saborós és essencial.

També et pot interessar

stats