Potes de cranc amb alvocat i mango
"De categoria internacional"
Ingredients
- 2 potes de cranc
- 2 alvocats
- 1 pimentó verd
- 1 ceba roja
- 1 tomaca
- 1 mango
- 1 llima
- Canonges
- Brots d'alfals
- Julivert fresc
- Pebre negre
- Vinagre de xerés
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Coem les potes de cranc en aigua salada durant 5 minuts i les reservem.
- Trossegem les verdures ben menudetes i les barregem en un bol.
- En un morter, xafem l’alvocat amb una miqueta d’oli, sal, pebre, suc de llima i julivert.
- Pelem les potes de cranc i les reservem.
- Pelem el mango i el tallem a daus xicotets.
- L’emulsionem amb oli, vinagre i el reservem.
- Servim una base d’alvocat, i hi posem damunt les verdures i les molletes de cranc.
- Ho amanim amb la vinagreta de mango.
- Ho acabem amb uns canonges i uns brots d’alfals.
El cranc reial
Entre els crancs reials trobem 3 espècies: roig, blau i daurat. El roig és el més gran de totes les espècies de cranc reial; arriba a tindre una envergadura, amb les potes estirades, de 180 cm. Els crancs reials tenen cinc parells d'extremitats: les pinces, tres parells de potes per a desplaçar-se i un altre parell de potes xicotetes que amaguen darrere. En els adults, la pinça dreta sol ser més gran. El més normal és trobar al mercat les potes cuites i congelades.
Aquest cranc no té depredador natural llevat de l’home, però quan muda de closca i es queda “nuet”, pot ser atacat per altres espècies. El que fan els crancs en època de muda és apilar-se i posar-se els uns damunt dels altres per a protegir-se entre ells.
La pesca del cranc reial és una de les professions més perilloses que existeixen. Els pescadors han de lluitar contra condicions meteorològiques extremes i sovint pateixen accidents amb les gàbies, les xarxes i les cordes. Tot això fa que siga una professió molt ben pagada.