Directes
Ara en la televisió
TERRITORI EN CONCERT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Presa ibèrica amb salsa de xufa

Fàcil
40 minuts
2 persones

Més enllà de l'orxata

Presa ibèrica amb salsa de xufa
11 de setembre 2023 - 20:05
  • 250 g de presa ibèrica
  • 2 creïlles 
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva 0,4°
  • Pebre blanc o negre
  • Sal 

Per al concentrat de xufa:

  • 200 g de xufes
  • 150 ml d’aigua

Per a la salsa de xufa:

  • 200 ml de concentrat de xufa
  • 150 ml de caldo de pollastre
  • 50 g de mantega
  • 1 ceba
  • ½ all porro
  • Oli de xufa
  1. Triturem les xufes, prèviament arremullades, amb l’aigua.
  2. Ho colem amb una gasa fina, ho rectifiquem amb aigua, si cal, i ho reservem.
  3. Per a la salsa, daurem la ceba i el porro, amb mantega i oli de xufa.
  4. Hi incorporem el concentrat de xufa, el caldo de pollastre i ho deixem coure perquè es reduïsca.
  5. Triturem la salsa, la colem i la tornem al foc perquè es reduïsca una miqueta més.
  6. Per a la guarnició, fregim les cebes i les creïlles a rodanxes i les reservem.
  7. En una altra paella, torrem la carn filetejada, salpebrada prèviament, amb una mica d’oli.
  8. Servim les creïlles amb la ceba i, damunt, la carn.
  9. Ho acabem amb la salsa i ho decorem al nostre gust.

Nutrició: xufa

Les propietats nutricionals de la xufa són més destacades que les de l'orxata. En destaca el contingut en magnesi (en triplica la quantitat que aporta el plàtan, l’alvocat o el iogurt grec), en ferro i en fibra. També té un contingut interessant de midó resistent amb efecte prebiòtic, per això l'orxata casolana es recomana per al tractament de la diarrea per les seues propietats astringents. A més d’estos carbohidrats, l'aportació de greix és molt interessant: en este sentit, l'oli de xufa es pareix prou a l'oli d'oliva, amb més d’un 70% d’àcid oleic.

Receptes amb carn Receptes d'estiu

També et pot interessar