Nutrició: pros i contres del xocolate
A favor
- El xocolate amb un alt contingut de cacau és ric en antioxidants que poden protegir les cèl·lules del cos del mal causat pels radicals lliures.
- Pot ajudar a millorar l'estat d'ànim gràcies a la presència de triptòfan, un aminoàcid que el cos utilitza per a produir serotonina.
- Pot ser beneficiós per a la salut cardiovascular gràcies a la presència de flavonoides que ajuden a mantindre els vasos sanguinis saludables.
- És una bona font d'energia gràcies a la presència de cafeïna i teobromina.
En contra
- Alt contingut en calories.
- Nivells significatius de sucre.
- El xocolate amb llet i el xocolate blanc solen contindre més greixos i sucres que el xocolate negre, per la qual cosa són menys saludables.
- Un excés de xocolate negre pot provocar migranyes, així com problemes digestius com restrenyiment o diarrea.
Per tant, és important consumir-ne amb moderació i triar varietats amb un alt contingut de cacau i baix contingut de sucre i greixos saturats.