Profiterols amb crema i xocolate
Atenció, llépols!
Fem des d’ací el nostre homenatge a tots els pobles xocolaters amb una recepta ben dolça. Que tal uns profiterols farcits amb crema i banyats amb xocolate? Tot un clàssic!
Abans de començar, anota els ingredients!
Ingredients
- 250 g de farina
- 125 g de mantega
- 250 ml de llet
- 5-6 ous
Per a la crema pastissera:
- 600 ml de llet
- 100 g de sucre
- 40 g de fècula de dacsa
- 6 rovells d’ou
Per al xocolate:
- 200 g de xocolate
- 150 g de llet
Elaboració
- Fem la crema batent els rovells amb el sucre i la fècula de dacsa.
- Hi agreguem la llet i ho coem al foc fins que s’espessisca, sense deixar de remoure-ho.
- Reservem la crema en fred en una mànega pastissera.
- Per a la massa, fonem la mantega amb la llet.
- Hi afegim la farina, ho barregem bé i ho deixem temperar una miqueta.
- Hi incorporem els ous d’un en un mentre ho removem.
- Ho pastem bé i deixem reposar la massa tapada en fred un parell d’hores.
- Passem la massa a una mànega pastissera, formem els profiterols sobre una safata i els enfornem a 220 ºC fins que es dauren.
- Desfem el xocolate amb la llet calenta i el reservem.
- Farcim els profiterols amb la crema i els servim amb una base de xocolate calent.
Nutrició: pros i contres del xocolate
A favor
- El xocolate amb un alt contingut de cacau és ric en antioxidants que poden protegir les cèl·lules del cos del mal causat pels radicals lliures.
- Pot ajudar a millorar l'estat d'ànim gràcies a la presència de triptòfan, un aminoàcid que el cos utilitza per a produir serotonina.
- Pot ser beneficiós per a la salut cardiovascular gràcies a la presència de flavonoides que ajuden a mantindre els vasos sanguinis saludables.
- És una bona font d'energia gràcies a la presència de cafeïna i teobromina.
En contra
- Alt contingut en calories.
- Nivells significatius de sucre.
- El xocolate amb llet i el xocolate blanc solen contindre més greixos i sucres que el xocolate negre, per la qual cosa són menys saludables.
- Un excés de xocolate negre pot provocar migranyes, així com problemes digestius com restrenyiment o diarrea.
Per tant, és important consumir-ne amb moderació i triar varietats amb un alt contingut de cacau i baix contingut de sucre i greixos saturats.