Profiterols amb crema i xocolate

Fàcil
90 minuts
4 persones

Atenció, llépols!

Profiterols amb crema i xocolate
Profiterols amb crema i xocolate
06 de setembre 2023 - 20:05

Fem des d’ací el nostre homenatge a tots els pobles xocolaters amb una recepta ben dolça. Que tal uns profiterols farcits amb crema i banyats amb xocolate? Tot un clàssic!

Abans de començar, anota els ingredients!

  • 250 g de farina
  • 125 g de mantega
  • 250 ml de llet
  • 5-6 ous

Per a la crema pastissera:

  • 600 ml de llet
  • 100 g de sucre
  • 40 g de fècula de dacsa
  • 6 rovells d’ou

Per al xocolate:

  • 200 g de xocolate
  • 150 g de llet
  1. Fem la crema batent els rovells amb el sucre i la fècula de dacsa.
  2. Hi agreguem la llet i ho coem al foc fins que s’espessisca, sense deixar de remoure-ho.
  3. Reservem la crema en fred en una mànega pastissera.
  4. Per a la massa, fonem la mantega amb la llet.
  5. Hi afegim la farina, ho barregem bé i ho deixem temperar una miqueta.
  6. Hi incorporem els ous d’un en un mentre ho removem.
  7. Ho pastem bé i deixem reposar la massa tapada en fred un parell d’hores.
  8. Passem la massa a una mànega pastissera, formem els profiterols sobre una safata i els enfornem a 220 ºC fins que es dauren.
  9. Desfem el xocolate amb la llet calenta i el reservem.
  10. Farcim els profiterols amb la crema i els servim amb una base de xocolate calent.

Nutrició: pros i contres del xocolate

A favor

  • El xocolate amb un alt contingut de cacau és ric en antioxidants que poden protegir les cèl·lules del cos del mal causat pels radicals lliures.
  • Pot ajudar a millorar l'estat d'ànim gràcies a la presència de triptòfan, un aminoàcid que el cos utilitza per a produir serotonina.
  • Pot ser beneficiós per a la salut cardiovascular gràcies a la presència de flavonoides que ajuden a mantindre els vasos sanguinis saludables.
  • És una bona font d'energia gràcies a la presència de cafeïna i teobromina.

En contra

  • Alt contingut en calories.
  • Nivells significatius de sucre.
  • El xocolate amb llet i el xocolate blanc solen contindre més greixos i sucres que el xocolate negre, per la qual cosa són menys saludables.
  • Un excés de xocolate negre pot provocar migranyes, així com problemes digestius com restrenyiment o diarrea.

Per tant, és important consumir-ne amb moderació i triar varietats amb un alt contingut de cacau i baix contingut de sucre i greixos saturats. 

També et pot interessar

stats