Púding de bresquilles, polvorons i torró
Una segona vida
Els dolços que sobren en Nadal també es poden reaprofitar , i precisament això farem amb aquesta recepta. Es tracta d'un púding de bresquilles, polvorons i torró, on li farem lloc als dolcets eixos que se’ns han quedat solts per donar-los una nova vida.
Pren nota dels ingredients que necessitaràs!
Ingredients
- Ingredients per a 4 persones - Dificultat baixa / Temps: 2 h
- 400 g de bresquilles en almívar
- 100 g de torró dur
- 50 g de peladilles
- 1 l de llet
- 6 ous
- 5 polvorons o mantegades
Elaboració
- Coem l’almívar fins a obtindre’n un caramel.
- Aboquem el caramel en el fons d’un motle.
- Trossegem les bresquilles i les posem per damunt del caramel.
- Per altra part, batem els ous amb la llet.
- Hi incorporem els polvorons i el torró trossejats i ho barregem tot.
- Aboquem esta mescla al motle.
- Ho enfornem al bany de maria a 160 °C durant 45 minuts, aprox.
- Ho deixem refredar i ho servim amb les peladilles.
El púding
En el seu origen, un púding són unes postres dolces fetes a base de molla de pa, bescuits, arròs o sèmola, amanit amb fruita fresca, seca o confitada, i espècies, tot lligat amb ous o una crema, en general cuit en un motle. Però també hi ha púdings salats que es poden fer amb verdures, inclús amb carns.
Encara que no és exacte ni correcte, per a entendre’ns, podríem dir que un púding és una mena de flam “farcit” amb altres productes. Es cou sempre al bany de maria i l’ou i la llet són els elements que unifiquen la resta d’ingredients.