Putxero valencià
Amb Tere Carrascosa
Cuinem un clàssic entre els clàssics, una recepta que no pot faltar a cap casa: el putxero valencià. Aquesta recepta en concret ens la porta Tere Carrrascosa, xef del restaurant Setaygues de Setaigües.
Pren nota!
Ingredients
- Ossos de porc i de vedella
- Garreta i costella de vedella
- Careta i peus de porc
- Cansalada
- ¼ de gallina
- 200 g de cigrons
- 1 xoriç curat
- 1 botifarra
- 1 blanquet
- Costelles i embotit a l’orsa
- ½ porro
- 2 branques d’api
- 1 nap
- 2 carlotes
- 1 xirivia
- 3 creïlles
- Safrà
- Sal
Per a les pilotes:
- 200 g de carn de porc picada
- 300 g de carn de vedella picada
- 250 ml de llet
- 100 g de pa ratllat
- 2 ous
- 2 alls
- Ratlladura de llima
- Pinyons
- Julivert fresc picat
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Posem a coure els ossos i les carns més dures.
- Hi afegim els cigrons i el xoriç i ho deixem coure una hora i mitja.
- Incorporem la carn de porc i les carns a l’orsa i ho deixem coure 1 hora.
- Pastem les pilotes i els donem forma.
- Afegim a l’olla les verdures i les pilotes i ho deixem coure 30 minuts.
- Ho rectifiquem de sal i hi afegim safrà.
Aposta per la cuina de cullera
Tere Carrascosa va recollir les receptes de tota la seua família i amb elles va construir una carta que fa gust de poble. La seua cuina ha sigut sempre una aposta per la cuina de cullera que els ha portat, amb els anys, a guanyar-se el reconeixement i el respecte de tots els aficionats a la bona taula. Des de la seua inauguració, han sigut reconeguts per Turisme, per la confraria de la Bona Taula, s'han alçat amb els primers premis d'arròs caldós, espardenyà o putxero en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, i van ser distingits per la Federació Empresarial d'Hostaleria. No hi ha guia especialitzada que no els recomane.