Quesada pasiega
De Cantàbria
Preparem una tradicional recepta de quesada pasiega. Cal mencionar que, tot i el nom, no porta res de formatge. Pareu atenció a la recepta per a saber amb què es fa.
Anoteu!
Ingredients
- 500 g de quallada
- 175 g de sucre
- 50 g de farina
- 50 g de mantega
- 3 ous
- 1 llima
- Canella en pols
- Sal
Elaboració
- Barregem els ous amb el sucre i la mantega.
- Hi afegim la ratlladura de llima i canella.
- Hi incorporem la farina i la quallada i ho mesclem bé.
- Hi aboquem la mescla al motle.
- Ho enfornem a 180 °C durant 40 minuts.
- A mitja cocció, ho cobrim amb paper d’alumini.
- Ho deixem coure fins que estiga quallat.
El seu origen
La quesada pasiega són unes postres tradicionals de Cantàbria. Té el seu origen en les zones rurals dels valles pasiegos. La història de la quesada pasiega està relacionada amb la tradició i la cultura d'eixa regió muntanyenca. Es diu que els pasiegos, pobladors d'eixes valls, l'elaboraven originalment per a aprofitar els productes làctics locals, especialment el formatge fresc de vaca. Els pasiegos eren ramaders i agricultors, i la quesada pasiega es va convertir en una manera eficient d'utilitzar l'abundant llet produïda per les vaques.