Quinoa, alvocat i aire de remolatxa
Quin nivell!
La recepta de hui és per a valents! La cuina de Morera puja el nivell i hui es fa “molecular”. Preparem un alvocat amb quinoa i, atenció, aire de remolatxa!
Preparats?
Ingredients
- 200 g de quinoa cuita
- 1 alvocat
- 1 pimentó roig
- 1 cogombre
- 1 carlota
- 6 tomaques ‘cherry’
- Pipes de carabassa torrades
- Cebollí
- Oli OVE
- Sal en escates
Per a l'aire de remolatxa:
- 2-3 remolatxes crues
- Lecitina de soja
Per a l'adob:
- 100 g de iogurt grec
- 1 llima
- Alfàbega fresca
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Liqüem les remolatxes i en batem el suc amb la lecitina de soja.
- Li incorporem aire amb un oxigenador o una batedora.
- Emulsionem el iogurt amb suc de llima, alfàbega, pebre, oli i sal, i el reservem.
- Trossegem el pimentó i el cogombre, i ratllem la carlota.
- Ho mesclem amb la quinoa i ho reservem.
- Servim la quinoa amb l’alvocat i les pipes de carabassa per damunt.
- Hi afegim uns punts de iogurt d’alfàbega i unes tomaques ‘cherry’.
- Ho amanim amb cebollí, oli, sal en escates i ho coronem amb l’aire de remolatxa.
L'aire
L’aire és la textura comestible més lleugera que existeix. Per a elaborar-lo, hem de tindre en compte:
- Els líquids hauran de tindre sabors concentrats perquè després l’aire faça gust d’alguna cosa.
- El líquid haurà d’estar molt filtrat, sense cap residu sòlid i a temperatura ambient.
- La proporció de lecitina ha de ser l’adequada → 1 g per cada 200 ml de líquid.
- Batre de manera correcta per a generar l’aire (o insuflar-lo de manera artificial).
- Utilitzar un recipient adequat (millor ample que alt).
- Fer-ho en l’últim moment i servir-ho amb cura.