Quinoa, alvocat i aire de remolatxa

Intermedi
35 minuts
2 persones

Quin nivell!

Quinoa, alvocat i aire de remolatxa
Quinoa, alvocat i aire de remolatxa
25 de maig 2023 - 19:59

La recepta de hui és per a valents! La cuina de Morera puja el nivell i hui es fa “molecular”. Preparem un alvocat amb quinoa i, atenció, aire de remolatxa!

Preparats?

  • 200 g de quinoa cuita
  • 1 alvocat
  • 1 pimentó roig 
  • 1 cogombre 
  • 1 carlota
  • 6 tomaques ‘cherry’ 
  • Pipes de carabassa torrades 
  • Cebollí 
  • Oli OVE
  • Sal en escates

Per a l'aire de remolatxa: 

  • 2-3 remolatxes crues 
  • Lecitina de soja

Per a l'adob: 

  • 100 g de iogurt grec 
  • 1 llima
  • Alfàbega fresca
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Liqüem les remolatxes i en batem el suc amb la lecitina de soja.
  2. Li incorporem aire amb un oxigenador o una batedora.
  3. Emulsionem el iogurt amb suc de llima, alfàbega, pebre, oli i sal, i el reservem.
  4. Trossegem el pimentó i el cogombre, i ratllem la carlota.
  5. Ho mesclem amb la quinoa i ho reservem.
  6. Servim la quinoa amb l’alvocat i les pipes de carabassa per damunt.
  7. Hi afegim uns punts de iogurt d’alfàbega i unes tomaques ‘cherry’.
  8. Ho amanim amb cebollí, oli, sal en escates i ho coronem amb l’aire de remolatxa.

L'aire

L’aire és la textura comestible més lleugera que existeix. Per a elaborar-lo, hem de tindre en compte:

  • Els líquids hauran de tindre sabors concentrats perquè després l’aire faça gust d’alguna cosa.
  • El líquid haurà d’estar molt filtrat, sense cap residu sòlid i a temperatura ambient.
  • La proporció de lecitina ha de ser l’adequada → 1 g per cada 200 ml de líquid.
  • Batre de manera correcta per a generar l’aire (o insuflar-lo de manera artificial).
  • Utilitzar un recipient adequat (millor ample que alt).
  • Fer-ho en l’últim moment i servir-ho amb cura.

També et pot interessar

stats